Εορτές 17 Ιουνίου: Άγιος Αλβανός Άγιος Ιννοκέντιος Άγιος Φήλικας Αλβανή Ιννοκέντια Ισμαηλία Όσιος Ισμαήλ Όσιος Πιώρ Σαβέλ Σαβέλα
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Αντώνιος εν Νόβγκοροντ της Ρωσίας Άγιος Ερμείας Άγιος Περεγρίνος Ίσαυρος Ίσαυρος Όσιος Ισαάκ Όσιος Ιωσὴφ ο Αναχωρητής Όσιος Κλήμης Όσιος Μανουήλ Όσιος Υπάτιος ο εν Ρουφινιαναίς
Αρχέδικος ο Ηρακλείδης
Αρχέδικος > Σημαντικά Πρόσωπα (2)
Ο Ηρακλής με ένα από τα παιδιά του, τον Τήλεφο
Γιός του Ηρακλή και της Θεσπιάδας Ευρυπύλης. Οι πενήντα θυγατέρες (εκτός μίας) του Βασιλιά Θέσπιου της Βοιωτίας, με οδηγίες του πατέρα τους, που ήθελε να δημιουργήσει μια πιο δυνατή και ρωμαλέα γενιά, πλάγιασαν με τον Ηρακλή, όταν αυτός κυνηγούσε το Λιοντάρι του Κιθαιρώνα και φιλοξενείτο από τον πατέρα τους. Γόνος αυτής της συνεύρεσης ήταν ο Αρχέδικος.
Εορταστικές Ημερομηνίες
27 Οκτωβρίου Αρχέδικος ο Ηρακλείδης © ΤΕΗ – Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία – Ημέρα εισόδου των νέων στην εφηβική ηλικία και εγγραφής των σαν πολίτες. Μεταξύ άλλων οι νέες και οι νέοι προσέφεραν δοχείο κρασιού, προς τον Ηρακλή.
Πληροφορίες για το όνομα Αρχέδικος
Ετυμολογία: Από τις λέξεις άρχή΄και 'δίκη' και εννοεί τον δίκαιο ηγέτη.
Αντίστοιχο Γυναικείο: Αρχεδίκη
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Άκης, Δάκης, Αρχεδάκης
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό
Υποκατηγορία: Κωμωδιογράφος Ηρακλείδες
Κατάλογος:
Αρχέδαμος Αρχέδημος Αρχεδίκη
«
Αρχέδικος
»
Αρχελάη Αρχέλαος ΑρχέλοχοςΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
1
Αρχαίος Έλληνας κωμικός ποιητής και κωμωδιογράφος του 4ου αιώνα π.Χ. που θεωρείται σαν ένας εκ των εκπροσώπων της « Νέας Κωμωδίας ».
©2021 names-n-gifts.com - Επικοινωνία