Εορτές 21 Σεπτεμβρίου: Ιωνία Προφήτης Ιωνάς
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Αγία Βάσσα Άγιος Κοδράτος ο Απόστολος «ὁ ἐν Μαγνησίᾳ» Άγιος Νέσταβος Άγιος Πλάτων Αϊβαζίδης Άγιος Πρίσκος Ανδρέας Παναγίδης Μάριος Μιχαήλ Κουτσόφτας Νικόλαος Καπετανίδης Στέλιος Μαυρομάτης
Λαοκόων ο Τρώας
Λαοκόων > Σημαντικά Πρόσωπα (1)
Το Σύμπλεγμα του Λαοκόοντος Αγήσανδρος, Αθηνόδωρος και Πολύδωρος της Ρόδου
Γιος του Πριάμου ή του Αντήνορα ένας από τους Τρώες ιερείς του Απόλλωνα, που είχε μειωμένη συμπάθεια και εμπιστοσύνη από τους συμπολίτες του, μάλλον επειδή είχε νυμφευθεί και γίνει πατέρας.

Όταν οι Τρώες ξαφνικά είδαν ότι οι Έλληνες είχαν φύγει αφήνοντας τους μάλιστα ένα τεράστιο άλογο (τον Δούρειο Ίππο) σαν δώρο, ενθουσιάστηκαν και ξεκίνησαν να το γιορτάσουν. Ο μόνος που προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί ήταν ο Λαοκόων που ρίχνοντας το ακόντιο του στο ξύλινο άλογο, μεταξύ άλλων τους φώναξε «φοβάμαι τους Δαναούς ακόμα κι όταν φέρνουν δώρα».

Εκείνη την ώρα ο θεός Ποσειδώνας, επειδή υποστήριζε τους Δαναούς, έστειλε δύο θαλάσσια φίδια και έπνιξαν τον Λαοκόοντα και τους γιούς του, Αντίφα (ή Αντιφάντη) και Θυμβραίο.
Εορταστικές Ημερομηνίες
9 Ιουνίου Λαοκόων ο Τρώας ©ΤΕΗ – Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία για ονόματα που έχουν σχέση με την Τροία και τον Τρωικό πόλεμο Κύρια Εορτή
Πληροφορίες για το όνομα Λαοκόων
Ετυμολογία: Από τις αρχαίες Ελληνικές λέξεις 'λαός' και ΄κοέω’=εννοώ και σημαίνει αυτόν που καταλαβαίνει τον λαό.
Αντίστοιχο Γυναικείο: Λαοκόωσα
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Άκης, Κόων, Λαοκοωνάκης, Νάκης
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό
Υποκατηγορία: Ιεράρχης Τρωικός πόλεμος - Τρώας ή σύμμαχος τους
Κατάλογος:
Λαοθόη Λαοθόης λαοκοων
«
Λαοκόων
»
Λαοκόωσα Λαοκράτη ΛαοκράτηςΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
©2023 names-n-gifts.com - Επικοινωνία