Εορτές 14 Ιουνίου: Ελισσαία Προφήτης Ελισσαίος
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Μεθόδιος Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Αγία Φιλίππα η Ομολογήτρια Οσία Ιουλίττα Όσιος Νήφων Ο Αθωνίτης
Κυάνη
Κυάνη > Σημαντικά Πρόσωπα (3)
Ναϊάδα νύμφη Αντόνιο Κανόβα
Ναϊάδα Νύμφη μιας πηγής στην πόλη των Συρακουσών της Σικελίας στη νότια Ιταλία. Σύζυγος του Ανάπου.

Οι νύμφες ήταν αθάνατες και όμορφες θεότητες των αρχαίων Ελλήνων. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι τις συνδύαζαν με τη θάλασσα, τις πηγές, τους ποταμούς και τις λίμνες, με τα δάση, τα δένδρα, τις σπηλιές και τα βουνά. Κόρες του Δία, του Ωκεανού, των Ποταμών.

Χόρευαν και απολάμβαναν τη φύση μαζί με την Άρτεμη, τη θεά του κυνηγιού, με την Αφροδίτη, τη θεά του έρωτα και της ομορφιάς και πολλές από αυτές συνδέονταν και με άλλους θεούς όπως τον Απόλλωνα, τον Διόνυσο, τον Ερμή και τον Πάνα.

Είχαν αρκετές ερωτικές περιπέτειες με θεούς και θνητούς. Τα παιδιά τους από τους θεούς ήταν αθάνατα ενώ από τους θνητούς ήταν θνητά.
Εορταστικές Ημερομηνίες
15 Μαρτίου Κυάνη ©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία. Ημέρα των νυμφών (νεράιδων) της θάλασσας, των πηγών, των ποταμών, των λιμνών, των δασών, των δένδρων, των σπηλιών και των βουνών. Κύρια Εορτή
Πληροφορίες για το όνομα Κυάνη
Ετυμολογία: Από το κυανή (γαλανή) με αναβιβασμό του τόνου.
Αντίστοιχο Ανδρικό: Κυανός
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Κύα, Κυανή, Κυανίτσα, Νίτσα
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό
Υποκατηγορία: Νεράιδα Νύμφη Ναϊάδα
Κατάλογος:
Κύαθος zxy Κυανέη Κυάνεος
«
Κυάνη
»
Κυανίππη Κυάνιππος ΚυανόςΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
1
Δυναμική αδελφή του Μ. Αλεξάνδρου που φρόντισε για την ομαλή διαδοχή του Μακεδονικού θρόνου, αλλά δολοφονήθηκε από τον σφετερισθέντα τον θρόνο Αλκέτα.
2
Κόρη του Λίπαρου και εγγονή του Αύσονα που παντρεύτηκε τον θεό των ανέμων Αίολο και κατοικούσε στις Λιπάρες νήσους (σημερινή ονομασία Αιολίδες Νήσοι με πρωτεύουσα το Λίπαρι, Σικελία.)
©2021 names-n-gifts.com - Επικοινωνία