Εορτές 23 Απριλίου: Αγία Πολυχρονία Άγιος Θέρινος Άγιος Πρωτολέων Θερινή Πρωτολεώνη
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: Μούσα
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Αθανάσιος ο από μάγων Άγιος Ακίνδυνος Άγιος Ανατόλιος ο στρατηλάτης Άγιος Ανεμπόδιστος Άγιος Αφθόνιος Άγιος Γεώργιος ο Κύπριος ο Νεομάρτυρας Άγιος Γλυκέριος ο γεωργός Άγιος Δονάτος Άγιος Θηριανός Άγιος Νεομάρτυς Λάζαρος από τη Βουλγαρία Άγιος Ουαλέριος ο Μάρτυρας Άγιος Πηγάσιος Μελπομένη η Μούσα Όσιος Γεώργιος του Σενκούρσκ Πολύμνια η Μούσα
Αμαζών
Αμαζών > Σημαντικά Πρόσωπα (1)
Αμαζόνα που ετοιμάζεται για τη μάχη Pierre Eugene Emile Hebert
Η καταγωγή των Αμαζόνων ξεκινά από το θεό του πολέμου Άρη και τη Ναϊάδα νύμφη Αρμονία ή τη βασίλισσα και γενάρχη των αμαζόνων Οτρήρη. Θεά τους όμως ήταν η Άρτεμις. Αν όντως υπήρξαν ή όχι, αποτελεί ένα από τα πιο γοητευτικά μυστήρια της αρχαιότητας που ακόμη προκαλεί και συναρπάζει. Ψάξτε το.

Όσον αφορά αν πραγματικά έκοβαν τον δεξιό μαστό τους αποτελεί ακόμη ένα ανεξερεύνητο μυστήριο που περιμένει το λύτη του. Σαν βοήθημα, έστω υπόψη ότι η λέξη ‘μαζός’ θεωρείται συνώνυμο του μαστού. Οπότε έχουμε τη λέξη Αμαζών να προέρχεται από το ‘α’ και το ‘μαζός’=μαστός. Το ‘α’ όμως μπορεί να είναι είτε στερητικό (άρα χωρίς μαστό) ή αθροιστικό (με μεγάλους μαστούς).
Εορταστικές Ημερομηνίες
19 Δεκεμβρίου Αμαζών ©ΤΕΗ – Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία – Αμαζόνες που έλκουν την καταγωγή τους από το θεό Άρη. Κύρια Εορτή
Πληροφορίες για το όνομα Αμαζών
Ετυμολογία: Κοινή εντύπωση είναι ότι σημαίνει χωρίς μαστό (αν το -α θεωρηθεί στερητικό), αλλά υπάρχει και άλλη ερμηνεία (με το –α σαν αθροιστικό) που σημαίνει με μεγάλους μαστούς.
Αντίστοιχο Ανδρικό: Αμαζόνιος
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Αμαζόνα, Αμαζονία, Αμαζονίδα, Αμαζονίδη, Αμαζονίς, Αμαζονίτσα, Αμαζώ, Νίτσα
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό
Υποκατηγορία: Αμαζόνα
Κατάλογος:
Αλώπεκος Αμαδρυάς Αμαζόνιος
«
Αμαζών
»
Αμάθεια Αμαθεύς Αμαθούς



Άλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
©2024 names-n-gifts.com - Επικοινωνία