Εορτές 23 Απριλίου: Αγία Πολυχρονία Άγιος Θέρινος Άγιος Πρωτολέων Θερινή Πρωτολεώνη
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: Μούσα
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Αθανάσιος ο από μάγων Άγιος Ακίνδυνος Άγιος Ανατόλιος ο στρατηλάτης Άγιος Ανεμπόδιστος Άγιος Αφθόνιος Άγιος Γεώργιος ο Κύπριος ο Νεομάρτυρας Άγιος Γλυκέριος ο γεωργός Άγιος Δονάτος Άγιος Θηριανός Άγιος Νεομάρτυς Λάζαρος από τη Βουλγαρία Άγιος Ουαλέριος ο Μάρτυρας Άγιος Πηγάσιος Μελπομένη η Μούσα Όσιος Γεώργιος του Σενκούρσκ Πολύμνια η Μούσα
Παλαμήδης
Παλαμήδης > Σημαντικά Πρόσωπα (1)
Παλαμήδης. Ίσως ο εξυπνότερος των Ελλήνων
Γιος του βασιλιά της Εύβοιας Ναυπλίου και της Ησιόνης ή της Κλυμένης, σύγχρονος του Οδυσσέα. Εξαίρετος γιατρός, ποιητής και αστρονόμος, ήταν επίσης γνωστός για την ευφυΐα και εφευρετικότητά του.

Σε αυτόν αποδίδονται διάφορες εφευρέσεις όπως οι φάροι και η ναυτιλία γενικότερα, τα μέτρα και τα σταθμά, η τακτοποίηση του χρόνου σε ώρες, μέρες και μήνες, διάφορα παιγνίδια και στρατηγήματα όπως οι κύβοι (ζάρια), καθώς και η προσθήκη ορισμένων γραμμάτων στο Ελληνικό αλφάβητο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο από αυτόν πήρε το όνομά του.

Το κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο
Εορταστικές Ημερομηνίες
18 Νοεμβρίου Παλαμήδης ©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία - Μνήμη Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων, Επιστημόνων και Ανθρώπων των Γραμμάτων. Κύρια Εορτή
Πληροφορίες για το όνομα Παλαμήδης
Ετυμολογία: Φαίνεται ότι μάλλον προέρχεται από τα αρχαία Ελληνικά ρήματα ‘παλαίω’=παλεύω και ‘μήδομαι’ =σκέφτομαι, φροντίζω, και σημαίνει αυτόν που σκέφτεται, φροντίζει και μάχεται για το κοινό καλό.
Αντίστοιχο Γυναικείο: Παλαμήδη
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Άκης, Δάκης, Μήδης, Παλαμηδάκης
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό
Υποκατηγορία: Αστρονόμος Ιατρός Ποιητής/Ποιήτρια Βασιλική Οικογένεια
Κατάλογος:
Παλάμανδρος Παλαμάς Παλαμήδη
«
Παλαμήδης
»
Παλάμουσα Παλάμων Παλάνδα



Άλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
©2024 names-n-gifts.com - Επικοινωνία