Εορτές 28 Νοεμβρίου: Άγιος Ειρήναρχος και οι Επτά Άγιες Γυναίκες Άγιος Κομάσιος από τους Πέντεκαιδέκα Ειρηνάρχη Κομασία
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Αγία Άννα η Οσιομάρτυς Άγιος Ανδρέας Άγιος Ανδρέας Οσιομάρτυρας, ομολογητής Άγιος Βασίλειος Άγιος Ευσέβιος των Πεντεκαίδεκα Άγιος Θεόδωρος Αρχιεπίσκοπος Ροστώβ Άγιος Θεόδωρος των ΠένετκαιΔέκα Άγιος Θωμάς ο Διάκονος των ΠέντεκαιΔέκα Άγιος Ιωάννης ο από Λεγαταρίων Άγιος Νικηφόρος των Πέντεκαιδέκα Άγιος Πέτρος Άγιος Ρωμανός επίσκοπος Μακεδονίας Άγιος Χαρίτων ο μοναχός των πέντεκαιΔέκα Όσιος Στέφανος ο Ομολογητής, ο Νέος Πέτρος Ιερομάρτυρας, πρεσβύτερος Τιμόθεος Ιερομάρτυρας, Επίσκοπος των πέντεκαιδέκα
Επίζηλος
Επίζηλος > Σημαντικά Πρόσωπα (1)
Ήρωας γιός του Κουφαγόρα που τυφλώθηκε στο Μαραθώνα. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο ενώ ο Επίζηλος πολεμούσε γενναία στήθος με στήθος εναντίον των Περσών ξαφνικά έχασε την όραση του και στα δύο του μάτια, παρόλο που δεν τον είχε ακουμπήσει τίποτα, ούτε δόρυ ούτε ξίφος ούτε βέλος τόξου.
Φαίνεται ότι ο ίδιος διηγήθηκε ότι είδε έναν μεγαλόσωμο οπλίτη που κρατούσε στα χέρια του ένα πολύ φωτεινό όπλο! Πέρασε ακριβώς δίπλα του, σκοτώνοντας Πέρσες επιδρομείς και αυτή η σκηνή ήταν η τελευταία που είδε, γιατί από κάποια υπερβολική λάμψη, τυφλώθηκε!

Εορταστικές Ημερομηνίες
11 Δεκεμβρίου Επίζηλος ©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία. Των Υπέροχων Ελλήνων Προπατόρων μας.
Πληροφορίες για το όνομα Επίζηλος
Ετυμολογία:
Αντίστοιχο Γυναικείο:
Υποκοριστικά/Παρωνύμια:
Κατηγορία:
Υποκατηγορία:
Κατάλογος:
Επιδάμνιος Επίδαυρος Επίδικος
«
Επίζηλος
»
Επιθέρσης Επίκαδος ΕπικάστηΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
©2021 names-n-gifts.com - Επικοινωνία