Εορτές 7 Ιουνίου: Vulphy Willibald Αγία Ζηναΐς η Θαυματουργή Άγιος Λυκαρίων Λυκαρία Οσία Ποταμία Οσία Ποταμιαίνη Ποταμιαίνος
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Αγία Ευσεβεία Αγία Σωσάννα Άγιοι Βασιλείδης μάρτυρας Στρατιώτης Άγιος Ιωάννης Άγιος Ταράσιος Οσία Σεβαστιανή Όσιος Παναγής Μπασιάς (Παΐσιος) Όσιος Παναγής Μπασιάς (Παΐσιος)
Γουίλιαμ
Γουλιέλμος > Σημαντικά Πρόσωπα (3)
Άγγλος ιερέας ο οποίος πήγε στη Δανία με σκοπό τον ευαγγελισμό των Βαρβάρων. Μετά από ένα μεθύσι παραμονής πρωχτοχρονιάς, ο άγιος κατηγορούσε δημόσια τον βαισλιά για τις πράξεις του. Ο βασιλιάς Sweyin πληροφορημένος, πήγε κατά την λειτουργία να επιτεθεί με τους φρουρούς του. Ο William, πρόσφερε το λαιμό του για αποκεφαλισμό πρόθυμα. Ο βασιλιάς, ντράπηκε, έφυγε, και επέστρεψε άλλη στιγμή χωρίς τα αυτοκρατορικά άμφια για να απολογηθεί. Από τότε παρέμειναν στενοί φίλοι μέχρι το θάνατο τους.
Εορταστικές Ημερομηνίες
Πληροφορίες για το όνομα Γουλιέλμος
Ετυμολογία: Εξελληνισμένο γερμανικό όνομα Wilhelm. Από τα ουσιαστικά wil "θέληση" και helm "περικεφαλαία" και σημαίνει τον αποφασιστικό προστάτη.
Αντίστοιχο Γυναικείο: Γουλιέλμη
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Άκης, Γουλιελμάκης, Γουίλης, Γουίλλιαμ, Έλμος, Κουλέρμος, Μάκης
Κατηγορία: Ξενικό
Υποκατηγορία: Γερμανικό / Τευτονικό
Κατάλογος:
Γουίρο Γούλα Γουλιέλμη
«
Γουλιέλμος
»
Γούλλα Γουμένισσα ΓουμεράΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
1
Εικόνα στην εκκλησία των αγίων Πέτρου και Παύλου, στο "Eye του Suffolk"
Μαθητευόμενος βυρσοδέψης. Γεννήθηκε το 1132 και δολοφονήθηκε το σε ηλικία 12 ετών από Εβραίους λόγω του μίσους τους για τον Χριστιανισμό και της υποτιθέμενης ανάγκης για χριστιανικό αίμα για μια γιορτ ...
2
Διακοσμητικό πιάτο τοίχου Cosi Tabellini
Ελβετός λαϊκός ήρωας, εξαίρετος σκοπευτής που σκότωσε τον τύραννο Α. Γκέσλερ, κατά την περίοδο της ίδρυσης της Ελβετίας στις αρχές του 13ου αιώνα.
©2023 names-n-gifts.com - Επικοινωνία