Εορτές 27 Μαρτίου: Αγία Ματρώνα η εν Θεσσαλονίκη Άγιος Μακεδόνας Άγιος Φιλητός Μακεδόνα Προφήτης Ανανί Φιλήτη
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Όσιος Παύλος Επίσκοπος Κορίνθου Αγία Λυδία Άγιος Αμβρόσιος Πατριάρχης Γεωργίας Άγιος Αντώνιος Μητροπολίτης Τομπόλσκ Άγιος Βαρούχιος ο μάρτυρας Άγιος Εφραίμ Αρχιεπίσκοπος Ροστώβ της Ρωσίας Άγιος Θεοπρέπιος Άγιος Ιωάννης Άγιος Κρονίδης ο κομενταρήσιος ο Μάρτυρας Αμφιλόχιος ο Δούκας Όσιος Αλέξανδρος του Βόσκιϋ Όσιος Ευτύχιος Όσιος Κήρυκος «ὁ ἐν Ἄπρῳ»
Δάμασος 4 Δεκεμβρίου 
Ετυμολογία: Από το 'δαμάζω' και σημαίνει αυτόν που δαμάζει, τον δαμαστή.
Αντίστοιχο Γυναικείο: Δαμάσα
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Άκης, Δάκης, Δαμαίος, Δάμαντας, Δαμάς, Δάμας, Δαμασάκης, Δαμασήν, Δαμασιάδας, Δαμασιάδης, Δαμασίας, Δαμασίδας, Δαμασίδης, Δαμάσιος, Δάμασις, Δάμασσις, Δάμασσος, Δαμάσστας, Δαμάστας, Δαμάστης, Δαμάστιος, Δάμαστος, Δαμάστωρ, Δάμις, Σάκης
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό Χριστιανικό
Υποκατηγορία: Άγιος/Αγία Βασιλιάς Γίγαντας Ολυμπιονίκης/Νεμεονίκης/Ισθμιονίκης κτλ
Κατάλογος:
Δαμάσκιος Δαμασκός Δάμασκος
«
Δάμασος
»
Δαμάστης Δαμαστορίδης ΔαμάστωρΣημαντικά Πρόσωπα
1
Άγιος Πορτογαλίας, δεν βρήκαμε άλλες πληροφορίες.
2
Βασιλιάς του αρχαίου βασιλείου Κουρίου στην Κύπρο. Τα αρχαία βασίλεια της Κύπρου ήταν η Αμαθούντα, το Ιδάλιον, η Κερύνεια, το Κίτιο, το Κούριο, η Λάπηθος, η Λήδρα, το Μάριο, η Πάφος, η Σαλαμίνα, οι Σό ...
3
Σύμφωνα με την Ελληνική παράδοση ήταν γιος του βασιλιά των Αθηνών Κόδρου. Μαζί με τον αδελφό του, Ναύκλο, τέθηκε επικεφαλής ομάδας αποίκων, τους οποίους εγκατέστησε στην πόλη Τέω της Λυδίας, μία πόλη ...
4
Αρχαίος Έλληνας Ολυμπιονίκης από την Αμφίπολη Μακεδονίας νικητής στην 115η Ολυμπιάδα το 320 π.Χ. στο Στάδιον, αγώνας ταχύτητας 600 ποδών κάτι σαν το σημερινό διακοσάρι.
5
Γίγαντας, γιος της Γης που ανατράφηκε από την θεά Έριδα και εξοπλίσθηκε από τη θεά Ειλείθυια. Μετά από παρακάλια της νύμφης Μορίας σκότωσε τον δράκο που είχε σκοτώσει τον αδελφό της.
6
Αρχαίος Έλληνας Ολυμπιονίκης από την Κυδωνία Κρήτης, νικητής στην 200η Ολυμπιάδα το 25 μ.Χ. στο Στάδιον, αγώνας ταχύτητας 600 ποδών κάτι σαν το σημερινό διακοσάρι.
7
Αρχαίος Έλληνας Ολυμπιονίκης από τις Σάρδεις, Μικράς Ασίας, νικητής σε δυο συνεχόμενες Ολυμπιάδςς στην 238η και 239η το 173 και 177 μ.Χ, στο Παγκράτιον. Αγώνισμα των Αρχαίων Ελλήνων που συνδίαζε την ...
8
Πατέρας του ποιητή Αλκμάνος.
9
Γιός του Ναύπλιου και πατέρας του Τληπόλεμου.
Εορταστικές Ημερομηνίες
23 Ιουνίου Δαμασίας ο Μακεδόνας ©TEH - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία - Ημέρα διεξαγωγής των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων που γίνονταν μετά το θερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου) κάθε τέσσερα χρόνια.
23 Ιουνίου Δάμας ο Κυδωνιάτης ©TEH - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία - Ημέρα διεξαγωγής των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων που γίνονταν μετά το θερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου) κάθε τέσσερα χρόνια.
23 Ιουνίου Μάρκος Αυρήλιος Δημόστρατος Δαμάς ©TEH - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία - Ημέρα διεξαγωγής των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων που γίνονταν μετά το θερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου) κάθε τέσσερα χρόνια.
4 Δεκεμβρίου Άγιος Δάμασος Κύρια Εορτή
Εμπορικές Επωνυμίες
Αναφορές
Δεν βρέθηκαν βιβλία που να αναφέρονται σε αυτό το όνομα.
Δεν βρέθηκαν τραγούδια που να αναφέρονται σε αυτό το όνομα.
Δεν βρέθηκαν ταινίες που να αναφέρονται σε αυτό το όνομα.
Δεν βρέθηκαν αποφθέγματα που να αναφέρονται σε αυτό το όνομα.
Δεν βρέθηκαν συνταγές που να αναφέρονται σε αυτό το όνομα.
Δεν βρέθηκαν ποτά που να αναφέρονται σε αυτό το όνομα.
©2023 names-n-gifts.com - Επικοινωνία