Εορτές 26 Σεπτεμβρίου: Αγία Ενναθά η κανονική παρθένα Αγία Χήρα Απόστολος Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής Ενναθάς Θεολογία Χήρος
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Αγία Θέκλα η Κανονική Παρθένα Αγία Μαριάμνη, η κανονική παρθένα Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής Άγιος Κυριάκος Άγιος Νείλος ο νεότερος από την Καλαβρία Δίκαιος Γεδεών Μάρθα η κανονική παρθένα Οσία Μαρία η κανονική παρθένα Όσιος Εφραίμ ο εκ Ρωσίας ο θαυματουργός Όσιος Ιωάννης ο Σπηλεώτης
Εορτές 22 Ιουλίου 2021 <> 
Κύριες Εορτές
Κόρη του Σύρου και της Ευχαριστίας, πιστή και αφοσιωμένη μαθήτρια του Ιησού τον ακολουθούσε παντού και αναγνωρίστηκε από την Εκκλησία σαν Ισαπόστολος και ως πρώτη μετά την Παναγία. Στο σπίτι του Φαρισαίου έπλυνε τα πόδια του Ιησού με τα δάκρυά της και τα άλειψε με μύρο. Ηγήθηκε των τριών Μυροφόρων, της Μαρίας της μητέρας του Ιάκωβου και της Σαλώμης, που μετά τη Σταύρωση, πήγαν στον τάφο του Ιησού για να «μυρίσουν» το άχραντο του Σώμα.
Όνομα: Μαγδαληνή
Ετυμολογία: Εξελληνισμένο εβραϊκό όνομα. Magdal=πύργος που έδωσε και το όνομα στην πόλη Μάγδαλα, κωμόπολη στη Δυτική όχθη της Γαλιλαίας. Μαγδαληνή είναι "η καταγόμενη από την πόλη Μάγδαλα".
Ο Άγιος Μενέλαος γεννήθηκε στην Πρεσινιέ της Γαλλίας περί το 700 μ.Χ. και καταγόταν από πολύ επιφανή αριστοκρατική οικογένεια. Αντιδρώντας στις πιέσεις του πατέρα του εγκατέλειψε, μαζί με δυο φίλους του, το σπίτι του και την οικογένεια του. Εντάχθηκαν όλοι μαζί στον μοναχικό βίο και σταδιακά έγινε ηγούμενος της μονής που πήρε το όνομα του. Πέθανε ειρηνικά.
Όνομα: Μενέλαος
Ετυμολογία: Από το μένος και λαός, και σημαίνει αυτόν που εκφράζει το σθένος και την ορμή του λαού.
Για εορταστική ημερομηνία πηγαίνετε στο αντίστοιχο γυναικείο
Όνομα: Μαγδαληνός
Ετυμολογία: Εξελληνισμένο εβραϊκό όνομα. Magdal σημαίνει πύργος και προέρχεται από την πόλη Μάγδαλα, κωμόπολη στη Δυτική όχθη της Γαλιλαίας. Μαγδαληνός είναι "ο καταγόμενος από την πόλη Μάγδαλα".
22 Ιουλίου > Κατ' οικονομία
Όνομα: ΜαρίαΕλένη
Ετυμολογία:
22 Ιουλίου > Κατ' οικονομία
Όνομα: Μαριαλένα
Ετυμολογία: Από τη σύνθεση των ονομάτων Μαρία και Ελένη.
22 Ιουλίου > Κατ' οικονομία
Όνομα: Μαριλένα
Ετυμολογία: Από τη σύνθεση των ονομάτων Μαρία και Ελένη.
Δεν υπάρχει αγία με αυτό το όνομα, παρακαλώ πηγαίνετα στο αντίστοιχο ανδρικό
Όνομα: Μενελάη
Ετυμολογία: Από το μένος και λαός, και σημαίνει αυτήν που εκφράζει το σθένος και την ορμή του λαού.
Εορτές ©ΤΕΗ
-
Άλλες Εορτές
Η Οσία Μαρκέλλα έγινε γνωστή, από του ότι οι κάτοικοι του νησιού Χίου, πριν από πολλά χρόνια είχαν ναό στ' όνομα της, που έκανε πολλά θαύματα. Μεταξύ των άλλων θαυμάτων διηγούνται και αυτό: ότι στην παραλία, που ήταν ο ναός της Οσίας, βρίσκουν χαλίκια γεμάτα αίματα πηγμένα, που αφού τα ξύσουν τα βάζουν σε αγγεία και τα έχουν να θεραπεύουν αρρώστιες. Από αυτό λοιπόν, έγινε γνωστό σε όλους ότι είναι και Οσία και Μάρτυς. Μάρτυς, από τα πηγμένα αίματα στις πέτρες και Οσία από τις εμφανίσεις τις σε όνειρα.
Όνομα: Μάρκη
Ετυμολογία: Από το λατινικό όνομα του θεού 'Μars - rtis' (θεός Άρης των Ρωμαίων) και σημαίνει "την φιλοπόλεμη".©2022 names-n-gifts.com - Επικοινωνία