Εορτές 11 Απριλίου: Άγιος Αντίπας Επίσκοπος Περγάμου Αντίπα Όσιος Φαρμούθιος ο Αναχωρητής Φαρμουθία
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Μαρτινιανός ο εν Ρώμη Άγιος Βάκχος ο Οσιομάρτυρας Οσία Ματρώνα Οσία Τρυφαίνη Όσιος Βαρσανούφιος επίσκοπος Τβερ και Καζάν Όσιος Γεώργιος του Λεβάντε Όσιος Ευθύμιος Όσιος Ιάκωβος του Βρυλέεφ Όσιος Ιάκωβος του Ζελέζνιυ - Μπορόκ Όσιος Καλλίνικος ο εκ Ρουμανίας Όσιος Λεόντιος ο εν Βλαχέρνα Αρκαδίας Οσιος Νικανδρος Ο Σιναϊτης Όσιος Χαρίτων
Λίλιθ
Λίλιθ > Σημαντικά Πρόσωπα (1)
Η Λίλιθ με την μορφή του Φιδιού, για να εκδικηθεί την Εύα και τον Αδάμ, τους δελεάζει με τον Καρπό του Δέντρου της Γνώσης.
Αναφέρεται σαν η μυθολογική πρώτη σύζυγος του Αδάμ που δημιουργήθηκε από το Θεό μαζί με τον Αδάμ από χώμα. Κατά το σημιτικό θρύλο η Λίλιθ αρνήθηκε την επιβολή του Αδάμ, να είναι δηλαδή κάτω από τον Αδάμ, τόσο στη ζωή όσο και σεξουαλικά, επαναστάτησε και εκδιώχθηκε από την Εδέμ. Σε αντικατάστασή της, ο Αδάμ, ζήτησε από τον Θεό, μία άλλη γυναίκα, του χεριού του, οπότε ο Θεός του έφτιαξε την Εύα από το πλευρό του για να είναι μέρος του σώματός του, να του ανήκει και να τον υπακούει.
Εορταστικές Ημερομηνίες
8 Μαρτίου Λίλιθ ©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία - Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Κύρια Εορτή
Πληροφορίες για το όνομα Λίλιθ
Ετυμολογία: Φαίνεται ότι προέρχεται από την γλώσσα των Σουμερίων και σημαίνει τη θεϊκή γυναίκα, την γυναίκα δηλαδή που έπλασε ο Θεός.
Αντίστοιχο Ανδρικό: Υπό διερεύνηση
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Θίτσα, Θούλα, Λίλη, Λιλατού, Λίληθ, Λιλού, Λιθίτσα, Λιθούλα
Κατηγορία: Ξενικό Σπάνιο ή Παράξενο
Υποκατηγορία: Εβραϊκό
Κατάλογος:
Λίλια Λιλιάνα Λιλιάνα
«
Λίλιθ
»
Λιλίκα Λίλλιαν ΛίλλωνΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
©2021 names-n-gifts.com - Επικοινωνία