Εορτές 19 Ιανουαρίου: Αγία Ευφρασία Αγία Νίνα (ή Νίνω) Νίνας Όσιος Μακάριος ο Αιγύπτιος
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Αρσένιος Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας Άγιος Βασίλειος ο Μέγας Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος Άγιος Θεόδοτος επίσκοπος Κυρήνειας Άγιος Θεόδωρος του Νόβγκοροντ Άγιος Μακάριος ο Καλογεράς Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός Όσιος Δομέτιος Όσιος Κοσμάς ο Χρυσοστόματος Όσιος Μακάριος Επίσκοπος Ιερισσού Όσιος Μακάριος ο Αλεξανδρεύς Όσιος Μακάριος ο Διάκονος εκ Ρωσίας Όσιος Μακάριος ο Νηστευτής εκ Ρωσίας Όσιος Μακάριος ο Ρωμαίος Όσιος Μάξιμος Όσιος Μελέτιος ο Γαλησιώτης ο Ομολογητής
Πράξανδρος
Πράξανδρος > Σημαντικά Πρόσωπα (1)
Αμέσως μετά από τον Τρωικό πόλεμο, κάποιοι Ομηρικοί ήρωες ήρθαν στην Κύπρο ιδρύοντας νέες πόλεις και βασίλεια. Ανάμεσά τους οι φίλοι, Αχαιός Κηφεύς που έκτισε την Κερύνεια και ο Σπαρτιάτης Πράξανδρος που ίδρυσε τη Λάπηθο. Προς τιμή του η πόλη της Κερύνειας έδωσε το όνομά του στο αθλητικό της γήπεδο και στον αθλητικό της σύλλογο. Γυμναστικός Σύλλογος ο Πράξανδρος (Γ.Σ.Πρ.). Ας μην ξεχνούμε ότι η Λάπηθος και η Κερύνεια, με μια ιστορικά Ελληνική παρουσία πέραν των 3000 ετών κατέχονται από τα Τουρκικά στρατεύματα που εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974. Το δε γήπεδο της Κερύνειας έχει το αρχαιότερο στον κόσμο όνομα γηπέδου.
Εορταστικές Ημερομηνίες
11 Δεκεμβρίου Πράξανδρος ©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία. Των Υπέροχων Ελλήνων Προγόνων μας. Κύρια Εορτή
Πληροφορίες για το όνομα Πράξανδρος
Ετυμολογία: Από τις αρχαίες Ελληνικές λέξεις 'πράξις' και 'ανήρ' που σημαίνει τον δραστήριο άνδρα, αυτόν που κάνει πράξη τα λόγια του.
Αντίστοιχο Γυναικείο: Υπό διερεύνηση
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Άκης, Άνδρος, Άντρος, Πραξανδράκης, Πράξαντρος, Πραξής, Ράκης
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό
Υποκατηγορία: Βασιλιάς Ήρωας/Ηρωίδα
Κατάλογος:
Πράνιχος Πραξαγόρα Πραξαγόρας
«
Πράξανδρος
»
Πραξιάδης Πραξίβουλος ΠραξιδάμαςΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
©2020 names-n-gifts.com - Επικοινωνία