Εορτές 28 Μαρτίου: Άγιος Ηρωδίων ο Απόστολος Ηρωδιάς
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: Μεθυμναία Μεθυμναίος Διόνυσος
Άλλες Σημερινές Εορτές: Όσιος Διονύσιος ο Ελεήμων Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς Άγιος Ευστράτιος ο Νηστευτής ο Οσιομάρτυρας Όσιος Ησύχιος ο Ιεροσολυμίτης Όσιος Ιλαρίων εκ Ρωσίας Όσιος Ιλαρίων ο Νέος Όσιος Ιωάννης εκ Γεωργίας Όσιος Στέφανος ο θαυματουργός Στυλιανός Λένας
Οτρήρη Βασίλισσα των Αμαζόνων
Οτρήρη > Σημαντικά Πρόσωπα (1)
Αμαζόνες
Η καταγωγή των Αμαζόνων ξεκινά από το θεό του πολέμου Άρη και τη Ναϊάδα νύμφη Αρμονία ή τη βασίλισσα και γενάρχη των αμαζόνων Οτρήρη. Θεά τους όμως ήταν η Άρτεμις. Αν όντως υπήρξαν ή όχι, αποτελεί ένα από τα πιο γοητευτικά μυστήρια της αρχαιότητας που ακόμη προκαλεί και συναρπάζει. Ψάξτε το.

Όσον αφορά αν πραγματικά έκοβαν τον δεξιό μαστό τους αποτελεί ακόμη ένα ανεξερεύνητο μυστήριο που περιμένει το λύτη του. Σαν βοήθημα, έστω υπόψη ότι η λέξη ‘μαζός’ θεωρείται συνώνυμο του μαστού. Οπότε έχουμε τη λέξη Αμαζών να προέρχεται από το ‘α’ και το ‘μαζός’=μαστός. Το ‘α’ όμως μπορεί να είναι είτε στερητικό (άρα χωρίς μαστό) ή αθροιστικό (με μεγάλους μαστούς).

Η Οτρήρη θεωρείται σαν γενάρχης του γένους των Αμαζόνων. Με σύντροφο τον θεό Άρη γέννησε τις Ιππολύτη, Αντιόπη, Λυσίππη, Μελανίππη και Πενθεσίλεια.

Θεωρείται σαν η ιδρύτρια του Ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο.
Εορταστικές Ημερομηνίες
19 Δεκεμβρίου Οτρήρη Βασίλισσα των Αμαζόνων ©ΤΕΗ – Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία – Αμαζόνες που έλκουν την καταγωγή τους από το θεό Άρη. Κύρια Εορτή
Πληροφορίες για το όνομα Οτρήρη
Ετυμολογία: Από το αρχαίο Ελληνικό ρήμα 'οτρύνω'=παροτρύνω και σημαίνει αυτήν που ενθαρρύνει άλλους.
Αντίστοιχο Ανδρικό: Οτρήρης
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Ήρα, Οτρήρα, Οτρηρίτσα, Οτρηρούλα, Ρίτσα, Ρούλα
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό
Υποκατηγορία: Αμαζόνα
Κατάλογος:
Όσιρις Οσπίτιος Οτρεύς
«
Οτρήρη
»
Οτρήρης Οτρυντεύς Ουαλελντίνη



Άλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
©2024 names-n-gifts.com - Επικοινωνία