Εορτές 4 Οκτωβρίου: Αγία Καλλισθένη Αγία Προσδόκη Άγιος Αύδακτος Άγιος Έντουιν της Νορθουμβρίας Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών Άγιος Χαιρήμων Αυδάκτη Βερίνη Βέρος Εδουίνη Ιεροθέα Καλλισθένης Προσδόκιος Χαιρημονίς
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: Άγιος Φραγίσκος της Ασίζης Φραγκίσκη
Άλλες Σημερινές Εορτές: Αγία Βερνίκη Αγία Δομνίνη Άγιος Αντώνιος εν Νόβγκοροντ της Ρωσίας Άγιος Γάιος Άγιος Ευσέβιος Άγιος Φαύστος Οσία Άννα η Πριγκίπισσα Όσιος Αμμούν ο Αιγύπτιος Όσιος Αμμούν της Λαύρας των Σπηλαίων Όσιος Θεόδωρος της Ταμασού Όσιος Ιωάννης ο Λαμπαδιστής Όσιος Πέτρος Ιερομάρτυρας Όσιος Πίωρ ο Έγκλειστος
Αληθινή
Αλήθεια > Σημαντικά Πρόσωπα (3)
Θεοτοκωνύμιο, όνομα της Παναγίας στη Σύμη
Εορταστικές Ημερομηνίες
Πληροφορίες για το όνομα Αλήθεια
Ετυμολογία: Από τα αρχαία Ελληνικά ‘α’-στερητικό και ΄λαθείν’ του λανθάνω ή το ‘λήθη’=λησμονιά, οπότε μπορεί να σημαίνει το αλάθητο ή αλησμόνητο. Δυο πιθανότητες που πλήρως ανταποκρίνονται στην σημασία και έννοια της λέξης. Η αλήθεια ούτε κρύβεται μήτε λανθάνεται.
Αντίστοιχο Ανδρικό: Αληθής
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Αλάθεια, Αληθειά, Αληθείτσα, Αληθινή, Αληθούλα, Θεία, Θείτσα, Θούλα
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό Χριστιανικό
Υποκατηγορία: Θεότητα Προσωνύμιο Παναγίας
Κατάλογος:
Αλεπινή Αλεύας Αλέχτορας
«
Αλήθεια
»
Αληθής Αληθινή ΑληκτώΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
1
Μυστικός Δείπνος Λεονάρντο Ντα Βίντσι
Από τη φράση του Ιησού που είπε κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου "Εγώ ειμί η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή". Ετσι, κατ' οικονομίαν, το όνομα Αλήθεια μπορεί να γιορτάζει την Μεγάλη Πέμπτη.
2
Θεά Αλήθεια
Λεπτομέρεια από τη 'Συκοφαντία κατά Απελλή Σάντρο Μποτιτσέλι
Αρχαία θεότητα των Ελλήνων, κόρη του Δία, αδελφή της Ομορφιάς, μητέρα της Αρετής και προστάτιδα της έννοιας που εκπροσωπεί.
©2022 names-n-gifts.com - Επικοινωνία