Εορτές 23 Σεπτεμβρίου: Αγία Ραΐς η Παρθένος Άγιος Αδαμνάνος Ίρις Ξάνθιππος Οσία Ξανθίππη Οσία Πολυξένη Πολύξενος
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Ανδρέας ο μάρτυρας Άγιος Αντώνιος (ή Αντωνίνος) ο γιος του Ιωάννη Άγιος Ιωάννης ο Νεομάρτυρας Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος Όσιος Πέτρος μάρτυρας Πρόδρομος
Φωσθονία
Φωσθονία > Σημαντικά Πρόσωπα (1)
Μια από τις επτά Αλκυονίδες νύμφες κόρες του γίγαντα Αλκυονέα, που έπεσαν στη θάλασσα όταν ο Ηρακλής σκότωσε τον πατέρα τους. Η θεά της θάλασσας, Αμφιτρίτη, τις λυπήθηκε και τις μεταμόρφωσε σε αλκυόνες που γεννούν τα αυγά τους τον Ιανουάριο σε φωλιές μέσα στους βράχους. Η βαρυχειμωνιά όμως κατάστρεφε τις φωλιές και τα αυγά τους. Επενέβη τότε ο Δίας και διέταξε να σταματούν οι άνεμοι και να λάμπει ο ήλιος για δεκαπέντε μέρες μέσα στην καρδιά του χειμώνα προκειμένου να μπορούν οι Αλκυόνες να κλωσάνε τα αυγά τους.

Οι ζεστές αυτές μέρες που εμφανίζονται μεταξύ 15 Δεκεμβρίου και 15 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο και συχνότερα το δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου, ονομάστηκαν γι' αυτό το λόγο αλκυονίδες ημέρες, ονομασία που αποδίδεται στον Αριστοτέλη.

Εορταστικές Ημερομηνίες
15 Μαρτίου Φωσθονία ©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία. Ημέρα των νυμφών (νεράιδων) της θάλασσας, των πηγών, των ποταμών, των λιμνών, των δασών, των δένδρων, των σπηλιών και των βουνών.
Πληροφορίες για το όνομα Φωσθονία
Ετυμολογία:
Αντίστοιχο Ανδρικό:
Υποκοριστικά/Παρωνύμια:
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό
Υποκατηγορία: Νεράιδα Νύμφη Αλκυονίδα
Κατάλογος:
Φωκυλίδης Φωλίτσα Φώλος
«
Φωσθονία
»
Φωστηρία Φωστήριος ΦωσφόροςΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
©2020 names-n-gifts.com - Επικοινωνία