Εορτές 13 Αυγούστου: Όσιος Δοσίθεος
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: Ευώνυμη Ευώνυμος
Άλλες Σημερινές Εορτές: Αγία Ευδοκία η βασίλισσα Άγιος Τύχων του Ζαντόσκ Όσιος Δωρόθεος ο αββάς Όσιος Κορνήλιος του Παλεοστρόβ Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής Σέριδος Σέριδος
Ευρυδίκη Δαναΐδα
Ευρυδίκη > Σημαντικά Πρόσωπα (3)
Κόρη του Δαναού και της Πολυξούς. Παντρεύτηκε, όπως και οι άλλες 49 αδελφές της, ένα από τους 50 γιους του Αιγύπτου, τον Δρύα. Οι Δαναΐδες, εκτός από μια, την Υπερμήστρα, σκότωσαν, με οδηγίες του πατέρα τους, τους συζύγους τους την πρώτη νύχτα του γάμου τους.

Ο πατέρας τους κατάφερε να βρει νέους συζύγους για τις 49 κόρες του που γίνανε μητέρες μιας νέας φυλής, των Δαναών, διαδόχων των Πελασγών.

Για το τρομερό έγκλημά τους όμως, τιμωρήθηκαν σκληρά μετά το θάνατό τους. Όταν πήγαν στον Άδη καταδικάστηκαν να ρίχνουν αδιάκοπα νερό μέσα σε ένα πιθάρι (δοχείο) χωρίς πυθμένα.

Από τότε έμεινε γνωστή η έκφραση, «ο πίθος των Δαναΐδων» που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις έργων που απορροφούν μεγάλες επενδύσεις, αλλά ποτέ δεν τελειώνουν.
Εορταστικές Ημερομηνίες
11 Δεκεμβρίου Ευρυδίκη Δαναΐδα ©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία - Των υπέροχων Ελλήνων προγόνων μας
Πληροφορίες για το όνομα Ευρυδίκη
Ετυμολογία: Από το επίθετο ευρύς (πλατύς,μεγάλος) και το ουσιαστικό δίκη (δίκαιο) και σημαίνει "η πολύ δίκαιη" ή "αυτή της οποίας η δικαιοσύνη εκτείνεται ευρέως".
Αντίστοιχο Ανδρικό:
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Βίκυ, Εύη, Ευρίτσα, Εύρυ, Ευρυού, Εύρω, Ευρούλα, Ευρού, Ρίτσα, Ρούλα
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό
Υποκατηγορία: Νεράιδα Δαναΐδα Νύμφη Δρυάδα/Αμαδρυάδα
Κατάλογος:
Ευρυδάμεια Ευρυδαμίδας Ευρύδημος
«
Ευρυδίκη
»
Ευρυέος Ευρυθέμις ΕυρύθεμιςΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
1
Ορφέας και Ευρυδίκη
Αμαδρυάδα νύμφη σύζυγος του Ορφέα που δαγκώθηκε από φίδι τη μέρα του γάμου της και πέθανε. Συντετριμμένος ο Ορφέας έπαιξε τόσο λυπητερά τραγούδια και τραγούδησε τόσο θλιβερά, ώστε όλοι οι θεοί και οι ...

Ορφέας και Ευρυδίκη Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό (1796–1875)
2
Κλύμενου η πρωτότοκη, σύζυγος του Νέστορα, μητέρα των Πεισίστρατου.
©2020 names-n-gifts.com - Επικοινωνία