Εορτές 23 Σεπτεμβρίου: Αγία Ραΐς η Παρθένος Άγιος Αδαμνάνος Ίρις Ξάνθιππος Οσία Ξανθίππη Οσία Πολυξένη Πολύξενος
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Ανδρέας ο μάρτυρας Άγιος Αντώνιος (ή Αντωνίνος) ο γιος του Ιωάννη Άγιος Ιωάννης ο Νεομάρτυρας Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος Όσιος Πέτρος μάρτυρας Πρόδρομος
Μίκαλλος
Μίκαλλος > Σημαντικά Πρόσωπα (1)
Άγιος Μίκαλλος
Ο Άγιος Μίκαλλος είναι ένας από τους τριακόσιους αγίους που ήρθαν στην Κύπρο περί τα μέσα του 12ου αιώνα μετά τη Β' Σταυροφορία (1147-1149 μ.Χ.). Δούλευε από νεαρή ηλικία στη Γερμανία, όπου και πληροφορήθηκε την απελευθέρωση των αγίων τόπων. Μαζί με άλλους ομοδόξους άρχισαν το ταξίδι τους προς τα ιερά χώματα. Όταν έφτασε αναχώρησε ως ασκητής στην έρημο. Οι εχθροί της πίστεως του Χριστού που με φθονερό μάτι παρακολουθούσαν τη ζωή και την πρόοδο των ασκητών στα μέρη εκείνα, άρχισαν να τους παρενοχλούν. Στην Κύπρο αργότερα στα μέρη της Ακανθούς, βρήκε δύο σπήλαια που στέκονται ακόμη και σήμερα και ξεκίνησε την ενάρετη άσκηση του. Η θαυματουργική του δύναμη συνεχίζεται και σήμερα σε όσους με πίστη επισκέπτονταν μέχρι την επιδρομή του βάρβαρου Αττίλα το 1974 το εκκλησάκι του, που βρισκόταν δίπλα στα σπήλαια και επλένοντο με το αγίασμα του, ελάμβαναν τη θεραπεία στην αρρώστια τους και την παρηγοριά στη δοκιμασία τους.
Απολυτίκιο
Χριστῷ εὐηρέστησας ὀσιακὴ ἀγωγή, θεσπέσιε Μίκαλλε, ἐν τοὶς σπηλαίοις τῆς γῆς οἰκήσας ὡς ἄσαρκος- εὖχος καὶ ἀντιλήπτωρ Ἀκανθοὺς τῆς ἐν Κύπρῳ, πρέσβευε δωρηθήναι τοὶς πιστοὶς οὐρανόθεν ὑγείαν καὶ εἰρήνην ψυχῶν ἀδιατάρακτον.
Εορταστικές Ημερομηνίες
Πληροφορίες για το όνομα Μίκαλλος
Ετυμολογία:
Αντίστοιχο Γυναικείο:
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Μικάλλης
Κατηγορία: Ελληνικό Χριστιανικό
Υποκατηγορία: Άγιος/Αγία Κάλλος
Κατάλογος:
Μιθριδάτης Μίκα Μικαελένα
«
Μίκαλλος
»
Μικαλλού Μικε ΜικέληςΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
©2020 names-n-gifts.com - Επικοινωνία