Εορτές 21 Ιανουαρίου: Αγία Αγνή Άγιος Πάτροκλος Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής Πατρόκλεια
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: Γανυμήδης Λαβίνια Λαβίνιος
Άλλες Σημερινές Εορτές: Αγία Βασίλισσα 'Αγιος Ακύλας Άγιος Ευγένιος ο εκ Τραπεζούντας Άγιος Νεόφυτος ο Μάρτυρας Δήμος Ηροδότου Όσιος Νεόφυτος Προσμονάριος της Μονής Βατοπαιδίου Όσιος Τίμων εκ Ρωσίας Παραμύθιος
Μαριάμ
Μαριάμ > Σημαντικά Πρόσωπα (1)
Αεικίνητη η δραστήρια αυτή γυναίκα του Ευαγγελίου. Πρόφταινε παντού. Από την μια μεριά διακονούσε τον Απόστολο Παύλο και τους συνεργάτες του και από την άλλη άσκουσε την διακονία τής αποστόλου και της ευαγγελιστρίας. Αλλά μια τέτοια διακονία είναι πάντα κοπιώδης. Απαιτεί κόπο πολύ και συχνά υπερβολικό. Ακριβώς σ' αυτό τον κόπο αναφέρεται ο Απόστολος Παύλος, όταν στον χαιρετισμό του προς την Μαριάμ προσθέτει και το λόγο «τις πολλὰ ἐκοπίασεν εἰς ὑμᾶς». Γνώριζε, λοιπόν, ο Απόστολος, όσο κανένας άλλος, τον κόπο και το μόχθο της Μαριάμ. Για αυτό και ο λόγος τούτος του Αποστόλου αποτελεί το καλύτερο εγκώμιο προς την αφοσιωμένη αυτή διακόνισσά του. Έτσι πέρασε η Μαριάμ στην ιστορία της ιεραποστολικής διακονίας του Ευαγγελίου. Σαν μια πιστή και αφοσιωμένη συνεργάτρια του μεγάλου Αποστόλου.
Απολυτίκιο
Διακονούσα τοις σοφοίς Άποστόλοις, και έξαιρέτως τω θεόφρονι Παύλω, και υπέρ τούτου σφόδρα κοπιάζουσα, Μαριάμ θεόληπτε, άμοιβών ουρανίων, άληθώς ήξίωσαι, ως γυνή θεοφόρος και νύν ζωής τρύφησα αληθούς, των σε τιμώντων, άπαύστως μνημόνευε.
Εορταστικές Ημερομηνίες
Πληροφορίες για το όνομα Μαριάμ
Ετυμολογία:
Αντίστοιχο Ανδρικό:
Υποκοριστικά/Παρωνύμια:
Κατηγορία:
Υποκατηγορία:
Κατάλογος:
ΜαρίαΕλένη Μαριαλένα Μαριαλίνα
«
Μαριάμ
»
Μαριάμνη Μάριαν ΜαριάναΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
©2022 names-n-gifts.com - Επικοινωνία