Εορτές 22 Ιανουαρίου: Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης Άγιος Πάροδος ο πρεσβύτερος Άγιος Σιώνιος ο επίσκοπος Άγιος Τιμόθεος Ελεήστρια Σιωνία Τιμοθέα
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Γαβριήλ ο επίσκοπος Άγιος Γεώργιος επίσκοπος Δεβελτού Άγιος Ιωάννης ο Στρατηγός Άγιος Ιωάσαφ Φωτιστής της Αλάσκας Άγιος Λέοντας επίσκοπος Νίκαιας Άγιος Λέων Άγιος Λέων ο στρατηγός Άγιος Μανουήλ ο Επίσκοπος, Άγιος Πέτρος ο μάρτυρας Όσιος Ιωσὴφ ο Αγιασμένος
Όσιος Βρενδανός ο Αναχωρητής
Βρένδας > Σημαντικά Πρόσωπα (2)
Ο Όσιος Βρενδανός γεννήθηκε στην Ιρλανδία το 460 μ.Χ. Εργάσθηκε ιεραποστολικά στη χώρα του και κοιμήθηκε στην πόλη Άνναγκχνταουν το 577 μ.Χ..

Το επίθετο Αναχωρητής (Πλοηγός) του δόθηκε διότι ο όσιος με μια ομάδα μοναχών πρωταγωνιστούν στο ‘Ταξίδι του Βρενδανού’, μια ιστορία μοναχών που ταξιδεύουν στην ανοικτή θάλασσα του βόρειου Ατλαντικού, για να διαδώσουν το Ευαγγέλιο στα νησιά, φτάνοντας ενδεχομένως στην Αμερική τον 6ο αιώνα. Σε ένα σημείο κάνουν μια σύντομη στάση σε ένα μικρό νησί, για να γιορτάσουν το Πάσχα, ανάβουν φωτιά και στη συνέχεια αντιλαμβάνονται ότι το νησί ήταν μια τεράστια φάλαινα!

Δεν πρέπει να συγχίζεται με τον σύγχρονο, φίλο και συνονόματό του Όσιο Βρενδανό του Μπίρρ ο οποίος αναλήφθηκε στου ουρανούς.

Θεωρείται προστάτης άγιος των βαρκάρηδων, ναυτικών, θαλασσινών, ταξιδιωτών και φαλαινών
Εορταστικές Ημερομηνίες
Πληροφορίες για το όνομα Βρένδας
Ετυμολογία: Φαίνεται ότι έχει Ιρλανδικές, Γαελικές και Κελτικές ρίζες και σημαίνει τη λεπίδα του σπαθιού.
Αντίστοιχο Γυναικείο: Βρένδα
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Άκης, Βρενδανός, Βράνδος, Βράνος, Βρενδανάκης, Βρένδος, Βρένος, Δάνος, Μπρέντας, Νάκης
Κατηγορία: Ξενικό Χριστιανικό
Υποκατηγορία: Άγιος/Αγία Ιρλανδικό Κελτικό
Κατάλογος:
Βρεμούσα Βρέμων Βρένδα
«
Βρένδας
»
Βρέντος Βρεσθενίτισσα ΒρετάνηΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
1
Φίλος του συνονόματου του Βρενδανού του Αναχωρητή και ιδρυτής της μονής Μπιρ (Birr), στο Όφελυ (Offaly),στην κεντρική Ιρλανδία, την οποία υπηρέτησε σαν ηγούμενος.
©2022 names-n-gifts.com - Επικοινωνία