Εορτές 5 Μαρτίου: Άγιος Αρχέλαος Άγιος Κόνων ο Ίσαυρος Άγιος Σακερδών Αρχελάη Κονώ Σακέρδα
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιοι Θεόδωρος ο πρίγκιπας Άγιος Γρηγόριος Άγιος Ευλάμπιος Άγιος Ευλόγιος Άγιος Θεόφιλος ο Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Καισαρείας Άγιος Ιωάννης ο Νεομάρτυρας εκ Βουλγαρίας Άγιος Κύριλλος Άγιος Νέστωρ Άγιος Νικόλαος Επίσκοπος Αχρίδος και Ζίτσης Αγιος Παρθενιος Παρθενιαδης Άγιος Φώτιος Όσιος Αδριανός ο Μάρτυρας εκ Ρωσίας Όσιος Κόνων ο εκ Κύπρου Όσιος Λεωνίδας Όσιος Μάρκος ο Αθηναίος Όσιος Μάρκος ο ασκητής και Θαυματουργός
Άλαν Τιούρινγκ
Άλαν > Σημαντικά Πρόσωπα (2)
Alan Turing
(1912-54) Θεωρείται ο πατέρας της επιστήμης των κομπιούτερ. Κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου έσπασε των Γερμανικό κώδικα «Αίνιγμα» κατασκευάζοντας τον πρώτο υπολογιστή που τον είχε ονομάσει «Χριστόφορο» στο όνομα του πρώτου νεανικού του έρωτα που είχε πεθάνει από φυματίωση. Αυτόν τον ήρωα, αυτήν την Ιδιοφυΐα, αυτόν τον μοναδικό άνθρωπο, που βοήθησε τις Συμμαχικές δυνάμεις να κερδίσουν τον πόλεμο και να τον συντομεύσουν τουλάχιστον κατά 2 χρόνια σώζοντας εκατομμύρια ζωές, καταδίκασε Βρετανικό δικαστήριο σε φυλάκιση 2 ετών για ομοφυλοφιλία. Για να αποφύγει τη φυλακή αναγκάστηκε να δεχτεί ορμονική θεραπεία χημικού ευνουχισμού που τον οδήγησε, δυο χρόνια αργότερα, στην αυτοκτονία.
Εορταστικές Ημερομηνίες
Πληροφορίες για το όνομα Άλαν
Ετυμολογία: Όνομα με Κελτικές ρίζες που σημαίνει Αρμονία, Βράχος, Ευγενής. Στα Αγγλικά έχει την έννοια του όμορφου άνδρα.

Το Άλ χρησιμοποιείται σαν υποκοριστικό για πολλά άλλα ονόματα που αρχίζουν με αυτά τα γράμματα.
Αντίστοιχο Γυναικείο: Αλάνα
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Αλ, Άλλαν, Άλλεν, Άλεν, Άλουν,
Κατηγορία: Ξενικό Φυσιογενές Χριστιανικό
Υποκατηγορία: Άγιος/Αγία Κελτικό
Κατάλογος:
Αλαλά Αλαλκομένης Αλαμάνος
«
Άλαν
»
Αλάνα Αλανιώτισσα ΑλαξάνδραΆλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
1
Γάλλος Επίσκοπος του 7ου αιώνα
©2021 names-n-gifts.com - Επικοινωνία