Εορτές 29 Μαρτίου: Άγιος Βαραχήσιος Άγιος Διάδοχος Άγιος Ζανιθάς Άγιος Μαρής Άγιος Σιμιαθής Βαραχησία Ζανιθά Σιμιαθή
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Άβιβος Άγιος Ευστάθιος ὁ Ομολογητής Άγιος Ηλίας Άγιος Ηλίας Άγιος Ιωνάς Άγιος Κύριλλος ο Διάκονος Άγιος Λάζαρος Άγιος Μάρκος επίσκοπος Αρεθουσίων Άγιος Μαρουθάς Άγιος Ναρσής Άγιος Σάβας ή Σώβας Όσιος Βάσσος Όσιος Ησύχιος ο Σιναΐτης Όσιος Ιωνάς Όσιος Μάρκος
Εορτές 6 Αυγούστου 2023 <> 
Κύριες Εορτές
6 Αυγούστου > Μεταμόρφωσις του Σωτήρος. Χριστιανική τεκμαρτή ημερομηνία
Μεταμόρφωσις του Σωτήρος Ράφαελ
Δεν υπάρχει αγία με αυτό το όνομα.
Όνομα: Ευμορφία
Ετυμολογία: Από το ευ και το μορφή και σημαίνει "αυτή που έχει ωραία μορφή, η όμορφη, η χαριτωμένη".
6 Αυγούστου > Μεταμόρφωσις του Σωτήρος. Χριστιανική τεκμαρτή ημερομηνία
Δεν υπάρχει άγιος με αυτό το όνομα.
Όνομα: Εύμορφος
Ετυμολογία: Από το 'ευ' και το 'μορφή' και σημαίνει "αυτός που έχει ωραία μορφή, ο όμορφος, ο ωραίος".
Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος
Ο Ιησούς Χριστός πήγε μαζί με τους μαθητές του Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη και ανέβηκαν σ’ ένα βουνό, πιθανώς το Θαβώρ της Γαλιλαίας, για να προσευχηθούν. Εκεί μπροστά τους μεταμορφώθηκε με το πρόσωπο του ν’ αστράφτει σαν τον ήλιο και τα φορέματά του έγιναν λευκά σαν το χιόνι. Μαζί του εμφανίστηκαν δύο άνδρες με τους οποίους συνομιλούσε, ο Μωυσής και ο Ηλίας, δύο από τους προφήτες της παλαιάς διαθήκης.

Δεν συμφωνούν οι 4 ευαγγελιστές σ’ αυτό το θέμα, ο Λουκάς αναφέρει ότι οι μαθητές του είχαν κοιμηθεί και τον είδαν μετά που ξύπνησαν, ενώ ο Ιωάννης που ήταν παρών δεν κάνει καμιά αναφορά σε τέτοιο συμβάν.
Όνομα: Σωτήρ
Ετυμολογία: Από το ουσιαστικό σωτήρ και σημαίνει "αυτός που λυτρώνει". Χαρακτηρισμός που δόθηκε στον Ιησού Χριστό και σε πολλούς θεούς των αρχαίων Ελλήνων.
6 Αυγούστου > Μεταμόρφωσις του Σωτήρος
Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος
Δεν υπάρχει αγία με αυτό το όνομα. Πηγαίνετε στο αντίστοιχο ανδρικό
Όνομα: Σωτήρα
Ετυμολογία: Από το ουσιαστικό σωτήρ και σημαίνει "αυτή που λυτρώνει".
Εορτές ©ΤΕΗ
-
Άλλες Εορτές
Έλληνας πιθανώς μοναχός από το Άγιο Όρος που μαρτύρησε στις 6 Αυγούστου 1628 μ.Χ. στη Θεσσαλονίκη. Δεν βρήκαμε άλλες πληροφορίες.
Όνομα: Αβακούμ
Ετυμολογία: Από το εβραϊκό Χαμπακούμ που σημαίνει "ένθερμος εναγκαλισμός" ή "πατέρας έγερσης" Αββά = πατέρας + κουμ = έγερση.
Οι τρεις Απόστολοι βλέπουν τον Μεταμορφωμένο Χριστό ανάμεσα στον Μωυσή και τον προφήτη Ηλία
Λίγο καιρό πριν το Πάθος του ο Κύριος πήρε τρεις από τους μαθητές του, τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη, και ανέβηκαν στο όρος Θαβώρ. Εκεί μπροστά στα έκθαμβα μάτια τους μεταμορφώθηκε. Το πρόσωπό του έλαμψε όπως ο ήλιος και τα ρούχα του έγιναν λευκά σαν το χιόνι.
Όνομα: Χριστός
Ετυμολογία: Μόνο για τον Ιησού Χριστό. Κανένας άλλος δεν έχει αυτό το όνομα. Η λέξη χριστός σημαίνει κεχρισμένος, αυτός που φέρει το χρίσμα και αποτελεί την Ελληνική μετάφραση της Εβραϊκής λέξης ‘μασιχα’ (Μεσσίας). Στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο αναφέρεται η φράση «ευρήκαμεν τον Μεσσίαν, ό εστίν ερμηνευόμενον τον Χριστόν». Το όνομα Ιησούς προέρχεται από το Εβραϊκό Γιεσούα που σημαίνει ο Θεός σώζει.



©2024 names-n-gifts.com - Επικοινωνία