Εορτές 19 Απριλίου: Ρόδον Αμάραντον Αγία Φιλίππα Άγιος Αλπέγιος Άγιος Αριστόνικος Άγιος Εξπέδιτος Αριστονίκη Γαλάτα Εξπεδίτη Όσιος Γαλατάς
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: Αβροπέδιλη Αβροπέδιλος Αισχρηίς Ανθίππη η Θεσπιάδα Άνθιππος Αργήλη η Θεσπιάδα Αργήλης Ασωπίς η Θεσπιάδα Ελάχεια η Θεσπιάδα Ελαχύς Εξόλη η Θεσπιάδα Επιλαΐς η Θεσπιάδα Εύβοια η Θεσπιάδα Ευβώτη η Θεσπιάδα Ευρυβία η Θεσπιάδα Ευρυπύλη η Θεσπιάδα Ευρυτέλειος Ευρυτέλη η Θεσπιάδα Ηώνη η Θεσπιάδα Θεόπαις Ιπποκράτη η Θεσπιάδα Ίφις η Θεσπιάδα Καλαμήτις Κέρθη η Θεσπιάδα Κέρθης Κλυτίππη η Θεσπιάδα Κλύτιππος Λαοθόη η Θεσπιάδα Λαοθόης Λύση η Θεσπιάδα Λυσιδίκη η Θεσπιάδα Λυσίδικος Λυσίππη η Θεσπιάδα Μάρση η Θεσπιάδα Μελίνη η Θεσπιάδα Μελίνος Μενίππη η Θεσπιάδα Νικίππη η Θεσπιάδα Πανόπη η Θεσπιάδα Πατρώ η Θεσπιάδα Πυρίππη η Θεσπιάδα Πύριππος Τερψικράτη η Θεσπιάδα Φυληίς η Θεσπιάδα Ωκυπέτας Ωρία η Θεσπιάδα
Άλλες Σημερινές Εορτές: Όσιος Γεώργιος ο Ομολογητής Επίσκοπος Πισιδίας Ursmar Αγία Ασινέθ του Γκορίτσκυ Άγιο Πάσχα Άγιος Αγαθάγγελος ο Εσφιγμενίτης Άγιος Βίκτωρ ο Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Γκλαζώφ Άγιος Διονύσιος Άγιος Διόσκορος Άγιος Ερμογένης ο Μάρτυρας Άγιος Θεόδωρος ο Μάρτυρας Αγιος Παφνουτιος Ο Ιεροσολυμήτης, Ιερομαρτυρας Άγιος Ρούφος Άγιος Σωκράτης Άγιος Τρύφων Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Ιουστινιανός Όσιος Όσιος Ανδρέας ο Ραϊθηνός Όσιος Σεβαστιανός του Καραγκάντα Όσιος Συμεών ηγούμενος μονής Φιλοθέου Πέτρος όσιος, ο Πιονίτης
Εορτές 30 Ιουλίου 2021 <> 
Κύριες Εορτές
Άγιοι Σίλας, Σιλουανός και Κρήσκης οι Απόστολοι
Ένας από τους 70 Αποστόλους επίσκοπος Καρχηδόνος
Όνομα: Κρήσκων
Ετυμολογία: Από το Λατινικό όνομα 'Crescens' που προέρχεται από το Λατινικό ρήμα 'cresco' =αυξάνομαι
30 Ιουλίου > Άγιοι Σίλας, Σιλουανός, Επαινετός, Κρήσκης και Ανδρόνικος οι Απόστολοι
Οι Άγιοι Σίλας, Σιλουανός, Επαινετός, Κρήσκης και Ανδρόνικος, ήταν πέντε από τούς εβδομήκοντα μαθητές του Κυρίου. Όλοι υπηρέτησαν το Ευαγγέλιο του Χριστού «ἐν κόπῳ καὶ μόχθω, ἐν ἀγρυπνίαις πολλάκις, ἐν λιμῷ καὶ δίψει, ἐν νηστείαις πολλάκις, ἐν ψύχει καὶ γυμνότητι» (Β' προς Κορινθίους, ια - 27). Δηλαδή, υπηρέτησαν τον Κύριο με κόπο και μόχθο, με αγρυπνίες πολλές φορές, με πείνα και δίψα στις μακρινές οδοιπορίες, με νηστείες, με ψύχος και γυμνότητα.

Ο Σιλουανός, από το αξίωμα του επισκόπου Θεσσαλονίκης, αγωνίσθηκε και βασανίστηκε για την πίστη του στον Κύριο.
Όνομα: Σιλβάνος
Ετυμολογία: Από τη Λατινική λέξη ‘silva’=δρυμός (δάσος με δρύες-βελανιδιές), από την οποία προέρχεται και το Λατινικό όνομα ‘Silvanus’ που ήταν θεός των δασών.
Για εορταστική ημερομηνία πηγαίνετε στο αντίστοιχο ανδρικό
Όνομα: Έπαινις
Ετυμολογία: Από ατα αρχαία Ελληνικά 'επί' και 'αινετή'<αινώ=εξυμνώ και σημαίνει αυτήν που είναι άξια επαίνων και ύμνων
Ένας εκ των 70 Αποστόλων ἐπίσκοπος ᾿Εφέσου.
Όνομα: Έπαινος
Ετυμολογία: Από τα αρχαία Ελληνικά 'επί' και 'αινετός'<αινώ=εξυμνώ και σημαίνει αυτόν που είναι άξιος επαίνων και ύμνων.
Δεν υπάρχει αγία με αυτό το όνομα, έτσι για εορταστική ημερομηνία παρακαλώ πηγαίνετε στο αντίστοιχο ανδρικό
Όνομα: Κρήσκη
Ετυμολογία: Από το Λατινικό όνομα 'Crescens' που προέρχεται από το Λατινικό ρήμα 'cresco' =αυξάνομαι
Δεν υπάρχει αγία με αυτό το όνομα. Πηγαίνετε στο αντίστοιχο ανδρικό.
Όνομα: Σιλβάνα
Ετυμολογία: Από τη Λατινική λέξη ‘silva’=δρυμός (δάσος με δρύες-βελανιδιές), από την οποία προέρχεται και το Λατινικό όνομα ‘Silvanae’ που ήταν νύμφες των δασών (αντίστοιχο των Ελληνικών αμαδρυάδων) που συνόδευαν τον θεό των δασών ‘Silvanus - Σιλβάνο.
Εορτές ©ΤΕΗ
-
Άλλες Εορτές
Έζησε στην Καισαρεία της Καππαδοκίας στα χρόνια του Μεγάλου Βασιλείου, ο όποιος έτρεφε μεγάλη υπόληψη προς αυτή, λόγω της ευσέβειας και των πολλών αρετών της. Η Ιουλίττη είχε μεγάλη περιουσία και πολεμήθηκε από κάποιο πλεονέκτη και άρπαγα ισχυρό, που την έμπλεξε σε δίκες και κίνησε εναντίον της ψευδομάρτυρες. Η Ιουλίττη, παρακάλεσε τον Μέγα Βασίλειο να την προστατέψει. Αυτός, γνωρίζοντας το δίκιο της, δέχτηκε και έγραψε στον Παλλάδιο, άνδρα χρηστό και θεοφοβούμενο, να συνηγορήσει υπέρ της Ιουλίττης στον έπαρχο. Στην ίδια δε γράφει, για να την ενδυναμώσει, ότι «δυνατὸς δὲ ὁ ἅγιος διαγαγεὶν σὲ πάσης θλίψεως, μόνον ἐὰν ἀληθινὴ καὶ γνησία καρδία ἐλπίσωμεν ἐπ’ αὐτόν». Τελικά ο αντίδικος της Ιουλίττης, την κατάγγειλε ότι έβριζε τα - υπέρ της ειδωλολατρίας - διατάγματα του Ιουλιανού. Όταν ρωτήθηκε γι' αυτό η Ιουλίττη, απάντησε ότι καταδικάζει την ειδωλολατρία και καθήκον της είναι να ενισχύει τους χριστιανούς στην αληθινή πίστη. Για την ομολογία της αυτή, καταδικάστηκε και ρίχτηκε στη φωτιά.
Όνομα: Ιουλία
Ετυμολογία: Αυτή που προέρχεται από την Ιουλία γενιά της οποίας γενάρχης ήταν ο γιός του Αινεία, Ίουλος. Από την αρχαία Ελληνική λέξη 'ίουλος' που είναι το όνομα για το πρώτο χνούδι στα αγορίστικα μάγουλα. Το Ιουλιανή προέρχεται από το Λατινικό 'Juliana' και σημαίνει αυτήν που ανήκει στην Ιουλία. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι ήταν προς τιμή του Ιούλιου Καίσαρα που πήρε το όνομα του ο έβδομος μήνας του έτους.
30 Ιουλίου > Άγιοι Σίλας, Σιλουανός, Επαινετός, Κρήσκης και Ανδρόνικος οι Απόστολοι
Άγιος Ανδρονικος ο Απόστολος
Οι άγιοι Απόστολοι Ανδρόνικος και Ιουνία συγκαταλέγονται ανάμεσα στους εβδομήκοντα Αποστόλους οι οποιοι εορτάζονται στις 4 Ιανουαρίου. Συνεργάσθηκαν με τον Απόστολο Παύλο, για τους οποίους γράφει στην προς Ρωμαίους επιστολή του: «Ασπάσασθε Ανδρόνικον και Ιουνίαν τους συγγενείς μου και συναιχμαλώτους μου, οίτινες είσιν επίσημοι εν τοις αποστόλοις, οι και προ εμού γεγόνασιν εν Χριστώ». Δηλαδή, χαιρετήστε τον Ανδρόνικο και την Ιουνία, τους συμπατριώτες μου, που καταδιώχθηκαν και φυλακίσθηκαν μαζί μου και είναι διακεκριμένοι μεταξύ εκείνων που ασκούν την αποστολή του κηρύγματος, και οι όποιοι μάλιστα προσήλθαν στο Χριστό πρωτύτερα από μένα.
Όνομα: Ανδρόνικος
Ετυμολογία: Από το ουσιαστικό ανήρ και το νίκη και σημαίνει "αυτός που νικά τους εχθρούς".
Δεν υπάρχει αγία με τέτοιο όνομα, για χριστιανική εορταστική ημερομηνία παρακαλώ πηγαίνετε στο αντίστοιχο ανδρικό
Όνομα: Ανδρονίκη
Ετυμολογία: Από το ουσιαστικό ανήρ και το νίκη και σημαίνει "αυτή που νικά τους άνδρες, τους εχθρούς"
Ζήνωνος Θεόδωρος Γεννήθηκε στο χωριό Χολέτρια, της επαρχίας Πάφου, στις 8 Ιουλίου 1937. Σκοτώθηκε στις 30 Ιουλίου 1958 στη γενέτειρά από έκρηξη βόμβας.
Όνομα: Θεόδωρος
Ετυμολογία: Από το θεός και το δώρον και σημαίνει "δώρο του Θεού".



©2024 names-n-gifts.com - Επικοινωνία