Εορτές 30 Σεπτεμβρίου: Αγία Ερσιλία Πηνελόπη Φρέη Άγιος Ονώριος Άγιος Στρατόνικος Ερσίλιος Ονωρία
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: Αμφίδοκος Αντίας Αντίμαχος Δημολέων Ευχήστρατος Ησιόνη Ίδα Ίδας Ιπποφορβάς Ιπποφορβεύς Λυκίνη Λυκίνος ο Αθηναίος Λύκιος Μενεσθεύς από το Σούνιο Περίβοια Φαίδιμος
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας Άγιος Μιχαήλ πρώτος Μητροπολίτης Κιέβου Άγιος Μαρδόνιος Όσιος Γρηγόριος του Πελσέμσκιϋ
Εορτές 5 Ιουλίου 2021 <> 
Κύριες Εορτές
Αγία Τρίφυνα με το γιο της άγιο Τρέμορο.
Μετά που χήρεψε παντρεύτηκε τον κόμη Κονμόρο της Βρετάνης ο οποίος δονοφόνησε το γιό της. Μετά το θάνατο του παιδιού της κατέφυγε σε μοναστήρι όπου πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της.
Όνομα: Τρίφυνα
Ετυμολογία:
Δεν υπάρχει αγία με τέτοιο όνομα, πηγαίνετε στο αντίστοιχο ανδρικό
Όνομα: Λαμπαδία
Ετυμολογία: Από το ρήμα λαμπετάω (λάμπω) και σημαίνει λαμπερή
Ασκητής που έλαμπε από τις χριστιανικές του αρετές και διακρινόταν για την σωφροσύνη του, την χρηστότητά του, την υπομονή του, την μακροθυμία του, την πραότητά του και την μεγάλη του αγάπη προς τους φτωχούς και τους πάσχοντες.


Όνομα: Λαμπαδός
Ετυμολογία:
Εορτές ©ΤΕΗ
-
Άλλες Εορτές
Η καταγωγή της είναι Ιρλανδική, περίπου του 9ου αιώνα. Κατά τη βασιλεία του Ethelwolf, έφτασε στην Αγγλία για να διαπαιδαγωγήσει την κόρη του, με αντάλλαγμα την ίδρυση και το κτίσιμο ενός μοναστηριού. Ήδη η αγία είχε ιδρύσει δύο γυναικεία μοναστήρια στην Σκωτία. Ωστόσο η ίδια επέλεξε μία πιο ασκητική ζωή, αναχορώντας σε ένα μικρό νησί το επονομαζόμενο Adressey, αφιερωμένο στον Απόστολο Ανδρέα. Εκεί άφησε την τελευταία της πνοή οσιακά.
Όνομα: Modwena
Ετυμολογία:
Στην Κω, στην περιοχή νοτιοδυτικά του Ασκληπιείου και περίπου 150 μέτρα δυτικά από τη θέση Κοκκινόνερο (ιαματικές πηγές) βρίσκεται το παλαιότατο εκκλησάκι («μοναστηράκι») της Οσίας Μελούς. Η οσία είναι η μοναδική αγιασμένη γυναικεία μορφή που φαίνεται ότι ήταν ντόπια, αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε την καταγωγή της. Η Οσία εμφανίζεται συχνά σε Κώους, κοντά στο ναό της, ανάμεσα σε τριαντάφυλλα δηλώνοντας την ευαισθησία και την αγνότητά της. Η παρουσία της Οσίας Μελούς αποτελεί μία ξεχωριστή ευλογία για το νησί και ήδη το όνομά της άρχισε να δίνεται σε παιδάκια και η λατρεία της γίνεται όλο και πιο γνωστή.
Όνομα: Μελώ
Ετυμολογία:©2020 names-n-gifts.com - Επικοινωνία